Du er her: Home

191 dager igjen til VM!

Sommeren 2016 er i ferd med å bli historie og en fordel med det er at skøytesesongen nærmer seg. Supermannen fra Fana IF, Sverre Lunde Pedersen & Co, har reist igjen til Leeuwarden for å trene på is og gjøre forberedeler til en ny sesong som forhåpentligvis krones med en mestertittel i VM.  Husk at han har bare et trinn igjen på pallen. Hans store konkurrent, Sven Kramer, har vært i Rio de Janeiro under OL og truffet bl.a denne hockeystjernen for en klem.. Den store skøytemester har fete konti som gir en større frihet enn mange av konkurrentene. Iren Wuest trener i Ibiza og det er tydelig at de nederlandske løperne trener noe på egen hånd utenfor teamet nå på sommeren.

Dette er vel også et økonomisk spørsmål.. Koen Verweij trener og er vel i rute for ny sesong. Siden ikke mine nederlandske språkkunnskaper ikke er på topp er det ikke lett å få med seg alt. Oversettelsesappen mangler!  En annen storløper, Martina Sablikova, har vi ikke sett eller hørt noe om men hun er nok å se når det er WC.

 

Sommernostalgi Dag fornæss

*
Click to download in MP3 format (6.34MB)

Første seier for glattisen i Oslo

Gratulerer Henning Hagelund med første seier mot skøytehall i Oslo. Du har ikke vært alene men du er den som har kjempet lengst for å realisere denne drømmen som skulle vært på plass for lenge siden i det som er skøytemetropolen i Norge, Oslo!!  I ca. 15 år har Henning brukt store deler av sin fritid for å gjenskape Oslo som en skøyteby. Et utall av møter, pressekonferanser og kontakt med politikere og byråkrater har endelig gitt resultater!  Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen og hennes kampaner fant 5 mill. ekstra som samlet gav 8 mill. til prosjektering av en skøytehall på Valle Hovin! Arbeidet begynner rett over ferien og den finansielle prosessen skal kvalitetssikres i alle bauer og kanter for ikke å havne i et Kollen-sluk!  Skøytehall i 2019/20. Skøyteidretten skal ta barn og undom tilbake på isparketten. Gratulerer Henning & Co.!! Den lengste tiern er overstått. (Hørte at du i gledesrus og tok en high five overfor byråden!! Det måtte føles herlig)   

Jorda er ikke flat og vi snurrer stadig rundt!

Alle er religiøse men ikke alle har en gud i sin religion. Skribenten og sosiologen Andreas Hompland har et religiøst forhold til løping. Selv har jeg et religiøst forhold til skøyter med bønn om norsk mester snarest. Men i alt det religiøse så er det bevegelse. Den religion som har en gud inkludert er det også i bevegelse.  Flere og flere nordmenn melder seg ut av statskirken og mange av de som ikke gjør det har kun et tradisjonelt forhold til kirkelige markeringer. Vi blir flere og flere sekulære og lar oss lede av fornuften. Før kunne jeg gått i krigen for å beholde 10.000 m i alle skøytemesterskap. Jeg mener også jeg var med i hylekoret da tidligere skøyteløper og skøytepresident Terje Andersen foreslo å fjerne 10.000 m fra mesterskapene. Var Andersen mer fremsynt enn andre eller hadde han en skjult krystallkule? Nå er vi her igjen med underskriftskampanjer og bastante uttaelser som.. uten 10.000 m ingen allround etc.

Jeg går ikke i krigen for å beholde 10.000 m som den var tidligere. Nettopp fordi skøytesporten har forandret seg i takt med samfunnet rundt oss. Det nytter ikke å snu hverken nordavinden eller skøyteutviklingen. Sistnevnte som går mot spesialisering og kortere distanser. Vi snakker om hurtighet. Skøyter er den idretten som er raskest på bane med kun egne muskler som drivkraft. Når det snakkes om 10.000 m  i dag  dreier det seg om å droppe den for å spare krefter til kortere distanser i samme løpshelg. Løpere som debuterer i mesterskap er ofte uten erfaring med 10.000 m. Et mesterskap kan være mer spennende med 5000m i stedet for 10.000m menn og vice verca 3000m for kvinner! ISUs siste bestemmelse med EM allround et år inkludert sprint og EM distanse neste år er i takt med tiden. VM allround annenhvert år er også i tråd med tiden siden det blir for mange mesterskap med en viss inflasjon. Vi slipper også å leve med en event. ny Kramer som vinner alle mesterskap og gjør idretten forutsigbar og kjedelig. 10.000 m er ikke død men lever best i nostalgi og gamle skøytebøker. Allround vil ikke død for ideen og spenningen den skaper er god men den får ikke og har ikke samme betydning.   I 1987 skrev Andreas Hompland bl.a dette i Dagbladets Sideblikk...norsk skøytesports nostalgi er ei dødelig ulykke for sporten.  La oss bruke nostalgien med fornuft og følge med i utviklingen.  Få mer penger inn i sporten, mer mediaomtale, mer rulleskøyter, mer samarbeide og det aller viktigste; Gjør sporten mest mulig attraktiv for ungdommen for det er de som skal bære den inn i fremtiden!    

JC                                                              Bilde: Andreas Hompland. Skribent/løper

Underkategorier

Søk

Hvem er på nett ?

Vi har 4 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Frogner Event as

toindre frognerevent

Bluespoeten

JC bluespoet 2013

aarets gave
Endelig er den her:-  den første boka med bluespoesi - "Blues på verseføtter"

Pris: kr 200,- pr stk + porto

Norges bluespoet leser et dikt fra sin samling -Blues på verseføtter. Boka kan bestilles på  eiffel@online.no eller sms 9088 4438. Ønsker du egen fremføring av bluespoeten så ta kontakt!.

Omtale av boka fra lesere:

Astrid Garfors

"En strålende bok i bilder og ord. Spennende lesning. Min vandring i versenes verden vekslet mellom smil og latter , dypere tanker og minner som dukket opp. Bør leses. Anbefales på det varmeste."

Anne Sofie Hoel" Folkelig, morsomme og vittige dikt !"