Du er her: Home

Da er det bare å forberede seg på en fantastisk skøytesesong!

 

Først ut er Stavanger/Sandnes SK med Norgescup 1 i vår nye skøytehall Sørmarka Arena 15-16 okt.

Deretter NM enkeltdist. i Fosenhallen 21-23 okt. Ønsker godt fremmøte og streaming for de som ikke kan komme!

Sesongens høydepunkt: VM i Vikingskipet 4-5  mars da Sven Kramer skal moses! Bestill bill. nå!   

Skøyte-Norge støtt Anne Line Gjersem!

HUN VANT!! Anne Line Gjersem vant den spennende duellen Gjordedingreie.no og får kr. 50.000,- av Chess. Gratulerer! Når skøyte-Norge står sammen vinner vi!! Takk til alle toindreogvekkmen tilhengere!! Sesongen 2016/17 skal bli et skøyteår!! 

Nå tar vi en siste aksjon for Anne Line! Stem med iphone, brett og alt du har!  Dette må vi vinne for Asker-jenta!

Anne Line er i fere med å miste sin ledelse. Stem nå og følg linke. Du kan være tungen på vektskålen!

Husk å stemme i dag tirsdag. Kl. 24 er det avgjort.kl. 7.15 var situasjonen at Anne Line leder med 910 stemmer på Maria Sandberg. Men vi tar ikke siren på forskudd! Takk for flott innsats så langt!

hope you can VOTE by pressing the heart in this link:
 https://www.gjordingreie.no/finali…/57dba74980c4bc503aee0cf4

Bruk linken ovenfor og stem på Anne Line Gjersem. Dette må gjøres før kl 24! Hun tar inn på lederen og du kan hjelpe henne til å vinne kr. 50.000,- for å satse videre som kunstløper! 

Stor takk til Håvard for lang og tro tjeneste for den gamle nasjonalsporten!

Håard Bøkko har fra han var 20 år til Sverre Lunde Pedersen ble senior, bært norsk skøyteport gjennom utallige treningsøkter og dueller på isen. Hadde det ikke vært for Sven Kramer ville han ha vært europa- og verdensmester flere ganger. Meget talentfull og treningsvillig men med en svært uheldig timing.  Verdensmester på 1500m i 2011 men et par år senere plaget av skader som toppet seg under OL 2014 i Sochi der han likevel gjennomførte løpene. Allerede sesongen 2008/9 måtte Håvard avslutte før sesongslutt for å foreta en skulderoperasjon.

Under VM i 2009 utfordret han Kramer som aldri før med sitt berømmelige taktomslag på tiern og rundetid på 28.4 etter 8000m og stod på pallen på samtlige distanser med 2 pl. både på 500 og 5000m. Da hans "jumping knee" var i ferd med å leges slapp han en tung vekt på låret under trening og måtte slite med mer smerte. Siden har det vært rusk i maskineriet hans som gjør treningen tyngre og motivasjonen dårligere. Håvard er typen som aldri klager men biter tennene samme og fortsetter den harde treningen. Det virket som han var på vei tilbake forrige sesong men så kom beskjeden om at motivasjonen var borte. Livet er mer enn skøyter og ikke minst for en ung mann som holingen er selv om han har vært internasjonal løper siden han var 17 år.

Jeg tror ikke Håvard kommer tilbake på toppen i skøytesporten. Han har slitt for mye den siste tiden og han er ikke skapt for å være noe B-løper. Men takk Håvard for all den fantastiske underholdningen du har gitt oss. Du er skøyteportens Rolv Wesenlund og Harald Heide Steen jr. Skøytesporten i Norge kan ikke tilby store penger og dermed er det klart at klingende mynt ikke har vært motivasjonsfaktoren og din innsats er desto mer imponerende. Utrolig at en middelmådig fotballspiller i Norge kan motta milliongasje for en idrett vi aldri har behersket siden vi slo Tyskland i 1936! Det viser hvor urettferdig verden er. Selv forsøkte jeg å skaffe Sverre Lunde Pedersen kr. 500.000 hos NAF som har en årlig forvaltningskapital på 400 mill og 500.000 medlemmer. De ville gjerne støtte Sverre men måtte ta hensyn til medlemmene?!!?  Når du betaler kontigenten avgir du vel samtidig en tillittserklæring til organisasjonen?  Dagen etter fikk jeg høre at LO gir 32 mill. til hopplandslaget. Hva er da kr. 500.000?  Men vi får se fremover for det er mye positivt å ta tak i og når vi drar sammen i riktig retning kan mye skje!!  Sverre er i dag vår toppløper med desidert beste resultater. Nå har han for alvor tatt Håvards plass i kampen om å beseire mannen fra Friesland som nå er 30 år. Måtte han bare lykkes!!   JC.

           

173 dager igjen til VM!

Sommeren 2016 er i ferd med å bli historie og en fordel med det er at skøytesesongen nærmer seg. Supermannen fra Fana IF, Sverre Lunde Pedersen & Co, har reist igjen til Leeuwarden for å trene på is og gjøre forberedeler til en ny sesong som forhåpentligvis krones med en mestertittel i VM.  Husk at han har bare et trinn igjen på pallen. Hans store konkurrent, Sven Kramer, har vært i Rio de Janeiro under OL og truffet bl.a denne hockeystjernen for en klem.. Den store skøytemester har fete konti som gir en større frihet enn mange av konkurrentene. Iren Wuest trener i Ibiza og det er tydelig at de nederlandske løperne trener noe på egen hånd utenfor teamet nå på sommeren.

Dette er vel også et økonomisk spørsmål.. Koen Verweij trener og er vel i rute for ny sesong. Siden ikke mine nederlandske språkkunnskaper ikke er på topp er det ikke lett å få med seg alt. Oversettelsesappen mangler!  En annen storløper, Martina Sablikova, har vi ikke sett eller hørt noe om men hun er nok å se når det er WC.

 

Sommernostalgi Dag fornæss

*
Click to download in MP3 format (6.34MB)

Underkategorier

Søk

Hvem er på nett ?

Vi har 4 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Frogner Event as

toindre frognerevent

Bluespoeten

JC bluespoet 2013

aarets gave
Endelig er den her:-  den første boka med bluespoesi - "Blues på verseføtter"

Pris: kr 200,- pr stk + porto

Norges bluespoet leser et dikt fra sin samling -Blues på verseføtter. Boka kan bestilles på  eiffel@online.no eller sms 9088 4438. Ønsker du egen fremføring av bluespoeten så ta kontakt!.

Omtale av boka fra lesere:

Astrid Garfors

"En strålende bok i bilder og ord. Spennende lesning. Min vandring i versenes verden vekslet mellom smil og latter , dypere tanker og minner som dukket opp. Bør leses. Anbefales på det varmeste."

Anne Sofie Hoel" Folkelig, morsomme og vittige dikt !"