Du er her: Home

Vi har en koloss som kan kopiere Koss!

Vi har legender som Oscar Mathisen, Hjallis, Kuppern og Johan Olav Koss. Det er gode grunner til det. De var aktive i en tid da skøytesporten hadde liten konkurranse. Halve Norge gikk ikke rundt i landet og kikket ustanselig på en liten skjerm og med propper i ørene stengte omverden ute. I gamle dager gikk man heller på skøyteløp og fylte opp Bislett Stadion med 26.000 feststemte skøytefans. Om du bodde gudsjammerlig langt fra Sinsenkrysset kunne du lytte til radio og notere rundetider. Vår skøytehelter ble nasjonale ikoner på den tiden da konkurransen om oppmerksomheten var liten og skøytesporten fikk breie seg ut i full bredde med kampen mann mot mann, stor fart og vakre bevegelser på isparketten før melkesyra gjorde for sterkt innpass. Legender som Kuppern fikk nettopp kongens fortjenstemedalje i gull!  Ikke bare fordi skøyteporten var megastor i hans tid men også i kraft av sin personlighet.

Vi skriver 2019 og det aller siste allround VM på skøyter(neste år blir det sammen med VM Sprint) blir avviklet på den raske banen i Calgary nå lørdag og søndag. Vår mann Sverre Lunde Pedersen har vist fantastisk form den siste tiden hvor han ble verdensmester på 5000m og tok sølv på 1500m. Han kan bli verdensmester på søndag og bli den første på 25 år etter Johan Olav Koss. Hvis så skjer blir det en vitamininnsprøytning for idretten over alle vinteridretter som har alt; spenning, stor fart, små marginer og kampen mann mot mann eller kvinne mot kvinne.  Skøytesporten står for en en ny epoke men mangler en ting: Ungdommen!  Vi må få ungdommen med blant publikum slik de har det i Nederland. Se mer fremover enn bakover for da snubler ikke skøyteporten! Har du forslag om hvordan få med ungdommen i en sport som er like ung i dag?? Mail; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   eller sms 90884438.   Godt VM!

  

Skøytesporten fortsetter å vokse!

Etter kjempesesongen 2018/19 med gull av Håvard Lorentsen på 500m og gull på Lagtempo fortsetter veksten i inneværende sesong. Etter Sverres gulløp på 5000m på VM enkeltdist. en oppvisning i kraft, teknikk og fart vi sjelden har sett maken til stopper det ikke her! Håvard "Lorry" fikk orden på skøytebuen takken være en årvåken canadisk trener og tok sølv på 1000m og ambisjonene er tilbake!  Sensasjonskvinnen som dukket opp som fuglen Føniks ukjent for skøyteverden unntatt Aktiv skøyteklubb er bare 18 år!  Som junior fikk hun representere Norge i WC i Collalbo og går seg opp i A-gruppa! Under VM for junior på enkeltdistanser ble hun i helgen kåret til verdensmester på 3000m med tiden 4.20.01.  Ragne Wiklund er også orienteringsløper og et stort talent som er svært gledelig da våre jenter som Hege og Ida sliter med å finne toppformen. I tillegg har vi Hallgeir Engebråten som tok sølv for junior på 3000m kun slått av Lukas Mann fra Tyskland. Engebråten, Tobias Fløiten og Isak Høiby tok gull i lagtempo i samme VM for juniorer!!! Alt lover godt for frentidens skøytesport og vi har enda VM sprint og allround igjen!!  Verdens beste underholdning!

  

Gratulerer til Sverre! Vår nye skøytekonge!

Gratulerer Sverre Lunde Pedersen med seier på 5000m fredag med tiden 6.16.16  Avslutningen med rundetider ned mot 29.5 vitnet om en løper i stigende form. Gleder oss til 1500m på søndag!! 

 

EM Collalbo allround og sprint 2019

Allan Dahl Johansson stiller ikke i EM i Collalbo.  Det samme gjør heller ikke verdensrekordholder Pavel Kuliznikov ukjent av hvilken grunn.  Norsk skøytesprint har utviklet seg med tiden og vi stiller med Håvard Lorentzen, Bjørn Magnussen, Henrik F. Rukke og Johan Sæves. Kan ikke huske at vi har stilt med så mange og gode sprintere tidligere. På kvinnesiden stiller vi med den unge kometen Ragne Wiklund(18) og veteranen Ida Njåtun!  På herresiden allround har vi selvfølgelig Sverre Lunde Pedersen som vårt flaggskip med Håvard Bøkko og Sindre Henriksen like bak! Sven Kramer stiller denne gangen fra Nederland. Vanskelig å stagge mesteren når det lukter laubær!  Dette er en utendørs høyfjellsbane (over 1000m) med en fantastisk natur! Våre dyktige kommentatorer er klare fra NRK for å gi oss underholdning på toppnivå! Sendestart på NRK2 kl. 13.25! God fornøyelse!!

 

 

 

Hva skjer i skøyte-Norge?

Gratulerer til Håvard&Hege med NM i sprint. Overlegen seier på alle distanser! Gratulerer også til Sverre og Ida for NM titler i allround i Arendal!!!  Nå ser vi frem til WC på Hamar 1-3 februar!

 

 

 

 

 

WC i Heerenveen i morgen!

 

Nyheter fra verdens vakreste og raskeste sport drevet av egne krefter, de minste marginer og mest spenning. Hurtigløp på skøyter! Fortiden, nåtiden og fremtidens idrett.

To profiler som savnes i internasjonal skøyteport. Hvor er Jan Blokhuijsen og Koen Verweij?  Vet ikke hvor men ifølge nederlandske og pålitelige kilder har de tatt et års pause!  Hva som kommer ut av det blir spennende å se! På dette nivået er det vanskelig å komme tilbake på topp.  Koen Verweij er verdensmester i allround fra 2014 og er 28 år gammel. Han har en formue på 1,5 mill Euro og da er det ikke penger som er den primære drivkraften.  Han er kjæreste med Jutta Leerdam.

WC i Heerenveen i helgen og vi gleder oss enormt!  101 damer fra 21 nasjoner og 149 menn fra 27 nasjoner.  Med andre ord en vedensidrett! 

Følg dramaene fra Thialf Stadion på NRK 1 kl. 15.25 med 1500m menn og kl. 15.55 1500m for kvinner. 1500m er vår sterkeste distanse og vi håper sterkt på pallplass. Kl. 16.40 – 500m menn med Håvard Lorentsen, Henrik Rukke Fagerli og Bjørn Magnussen på plass. Norge har blitt en sprintnasjon!!

Fellesstart for menn kl. 17.10 og kl. 17.25 for kvinner. Vi snakker om NRK1!!

Hallgeir Engebråten (18) vår nye storløper!

Det var ikke mye å rope hurra for når jeg leste resultatene fra WC junior i Polen sett med norske øyne. Men så oppdaget jeg vinneren av både 1500 og 3000m! Han heter Hallgeir Engebråten og vant 3000 m med nesten 4 sekunders margin!  Fantastisk prestajson og toindreogvekkmen tar av seg hatten og gratulerer!  Dette er norsk skøytsports nære fremtid!  Gleder oss til fortsettelsen. Hallgeir blir 19 år 17 des. og det er han som har gitt oss en julegave i forkant!  

Underkategorier

Søk

Hvem er på nett ?

Vi har 3 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Noe på hjertet

Har du nyheter, ideer, planer eller et arrangement i skøytesportens regi så la oss vite dette snarest på sms 90884438, eiffel@online eller facebook/toindreovevekkmen